Logo
Logo

Bli medlem i SBU 2021

Vår vision är ett tryggt samhälle fritt från alkohol och andra droger där alla människor har lika värde.
Hos oss är det nära till det mesta. Nära till medmänniskan, nära och enkelt att påverka och inte minst nära till skratt.

Tillsammans har vi ett uppdrag – uppmuntra ungdomar att ta ställning för nykterhet. Vi vill därför locka dig med ett medlemskap. Det tjänar både du, vi och världen på. På köpet får du lära känna massor av häftiga och roliga människor runtom i landet. Välkommen med!

Har du tröttnat på alla fyllefester? Önskar du att alla barn ska ha rätt till nyktra föräldrar? Tycker du att Sverige bör göra mer för att bli nyktrare? Då är Sveriges Blåbandsungdom något för dig.

Sprit e skit! Se nyktert på tillvaron! Alkohol är en skum drog som fördummar, förlöjligar och förskönar. Den bedövar kroppens sinnen och får en att tänka oklart. Därför struntar vi i alkoholen och är helnyktra. Det betyder att vi inte använder alkoholhaltiga drycker med mer än 2,25 volymprocent alkohol. Vi ger inte bort alkohol i present eller tillverkar egen. Att leva nyktert ger en bättre hälsa, frihetskänslan ökar och vi är goda förebilder.

Föreningens stadgar

Hanteringen av dina uppgifter

Du ansöker nu om medlemskap i föreningen under 2021. Du blir medlem i din lokalförening, i Sveriges Blåbandsungdom samt Sveriges Blåbandsförbund.